Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Japansk kultur

I helgen fick vi prova på en gammal japansk tradition. Vi fick testa att måla japanskt husgeråd på ett historiskt korrekt vis. Det var mycket svårt, men väldigt roligt att testa. Man fick med sig ett par egenmålade chopsticks som följer med hem till Sverige. Pinnarnas konstverk målades i en färg gjord av en rot som kommer från en japansk växt. Färgen fick torka lite innan det sedan applicerades guldpulver på dem. Under tiden konstverken torkade fick vi prova på en väldigt traditionell Japansk måltid. Båda bleknade lite när vi såg att sugkopparna på bläckfisken var kvar, men Elin tröck i sig allt ändå. Hon tyckte att det var gott.

Exempel på målade bambupinnar.
Färg och träningsbricka
Elin in action
Våra fantastiska kreationer.
En typisk Japansk måltid.
Bläckfisk med tillhörande sugkoppar.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: